Favoritbloggar

Min blogglista

lördag 16 augusti 2014

Skogen inspirerar!

Idag tog vi en långpromenad i skogen. Inget går upp mot kaffe och bullar i en ryggsäck och pigga ben. Sonen klarar långa sträckor utan att klaga men frågan "Ska vi fika snart?" hörde vi en och annan gång. Himlen var blå till en början men skiftade till oroväckande blågrå. Vi satt i ett vindskydd och läste, fikade och jag stickade några varv på mina handfärgade sockar. Skogen bjöd på fantastisk nyansrikedom på temat GRÖN.Ett par gröna sockar ska jag lägga upp till redan idag, det måste jag. Jag har en härva sockgarn från Tant kofta som passar. Nästa helg ska jag på garnkalas hos min favorit Indy-dyer och Magasin Duett. Kan ju vara bra att göra slut på lite garn innan lördag.

På mina stickor just nu finns en Lineal Cardigan i garnet Sparrow från Quince & Co, en ärm fattas liksom garn till just den ärmen. Det lär vara på väg från L'oisive The. Ser fram emot att få den klar för det blir snyggare än jag vågat hoppas.

Dessutom en Color affection i överblivet merinogarn, en utmärkt Café-stickning.

En Pergola av Maria Magnusson, jag blev så sugen på att vara med i hennes KAL och mönstret har jag länge dreglat över.

Min Bows and Arrows har jag plockat upp ur skäms-lådan, trodde att jag hade stickat fel men det visade sig stämma så bra så nu vill jag avsluta den. Jag har kanten kvar. Ja, jag skäms! Garnet köpte jag på garnkalaset förra året så det vore ju bedrövligt om jag inte gjorde klart den också.

För övrigt har jag ett och annat som är klart men inte fotograferat. Jag borde helt klart haft mina sjalar och min kofta med i skogen idag. Jag har lovat min son en kofta till hösten men visst är det väl sommar ännu?

Sluta läs nu och sticka för sjuttsingen! /Anneli

Sveriges svettigaste stickerska?
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar